K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő

ismeretanyag

A K&H Csoport fontos feladatának tekinti, hogy a fiatalok, gyermekek pénzügyekben való jártasságához aktívan hozzájáruljon, és mindezt naprakész ismeretanyaggal, a diákok számára kedvelt formában tegye.

Az ismeretanyag 15 részes videó sorozatból áll, egyenként 8-10 perces videóval. Tartalma az aktuális trendeket is magába foglalja, mert nem mehetünk el szó nélkül a világunkat alakító digitalizációs trendek mellett, amely épp olyan nagy hatást gyakorolt a pénzügyekre, mint az élet más területeire.

A videó sorozat mellett számos segédanyag áll rendelkezésetekre, amely mind a pénzügyi ismereti tudás játékos feldolgozását segíti.

A segédanyagok közt most már kedvcsináló feladatválogatást is találhattok a tavalyi online fordulókból. A feladatok megoldásával is gyakorolhattok a versenyre.

A vetélkedőhöz kapcsolódó összes ismeretanyagot lentebb találjátok.

vigyázz#KáPé vlog

A K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő ismeretanyagában KáPé, a fiatal blogger a fiatalokhoz közelálló stílusban mesél arról, hogy milyen apró-cseprő kalandokba keveredik a pénzügyek elsőre kissé zavaros területén. Vlogján az anyagiakkal kapcsolatos tanulságokat mindig személyes és vicces történetekbe ágyazza, így szórakoztatóbb, a tanulást megkönnyítő formában jut el az információ a gyerekekhez.

válogatás a tavalyi feladatokból

Az alább linkekre kattintva kedvcsináló feladatokat találtok a 2022/23 tanévi verseny online feladataiból. Jó gyakorlást kívánunk!

oktatási segédanyag

Mindig nehéz kérdés, hogy szakirányú óra hiányában mikor és hogyan foglalkozhatnak a tanárok és diákok a pénzügyi ismeretekkel. A módszertani oktatóvideó-sorozatunkban arra adunk ötleteket, hogy hogyan lehet beépíteni a pénzügyek oktatását például a matematika, környezetismeret, a technika és életvitel órák tanmenetébe vagy a délutáni foglalkozások tematikájába.

kérdezz minket!

Amennyiben kérdésed van a vetélkedővel kapcsolatban, keresd bátran szervező kollégáinkat az alábbi elérhetőségeken!
e-mail: kh.vigyazzkeszpenz@lacom.hu | tel: +36 30 510 8860